Faq

GOED OF FOUT?
 
Zodat je geen twijfel meer hebt over de aanschaf en het gebruik van een Palazzetti product.
 • DUBBELE VERBRANDING IS EEN CHEMISCHE REACTIE DIE IN ALLE SCHOORSTEEN SPONTAAN OPTREKT
  Dubbele verbranding is een niet-spontane reactie die alleen voorkomt bij haarden met een speciaal daarvoor ontworpen haard. Zuurstof moet een bepaald pad volgen om voor te verwarmen en moet daarom worden ingebracht op een hoogte die het mogelijk maakt om zich te vermengen met koolmonoxide, het resultaat van primaire verbranding.
 • LUCHT VOOR DUBBELE VERBRANDING MOET WORDEN VERWARMD VOORDAT DEZE IN DE HAARD WORDT BINNENGEVOERD
  Om de dubbele verbranding te veroorzaken, moet de zuurstof een zeer hoge temperatuur bereiken voordat deze in contact komt met de dampen van de eerste verbranding, deze laatste kan anders niet opnieuw worden ontstoken.
 • ER KOMT DUBBELE VERBRANDING VOOR OMDAT DE DAMPEN NAAR BENEDEN WORDEN GETROKKEN
  De dubbele verbranding ontstaat door het contact tussen voorverwarmde zuurstof en koolmonoxide tijdens het natuurlijke verloop van de opstijging.
 • DE TWEEDE VLAM MOET PERFECT ZICHTBAAR ZIJN
  Het dubbele verbrandingssysteem is ontworpen om continu te werken. Als de tweede fakkel dus niet perfect zichtbaar is door de glazen deur, betekent dit dat de voordelen van de dubbele verbranding niet gegarandeerd zijn (geringe luchtverontreiniging, groot thermisch rendement en brandstofbesparing).
 • DE LUCHT DIE DE DUBBELE VERBRANDING VEROORZAAKT* KAN WORDEN INGEVOERD OP ELK PUNT VAN DE HAARD
  In tegenstelling tot wat men zou denken, houdt de lucht die via het deurkozijn wordt ingeblazen alleen het glas schoon en heeft geen invloed op de dubbele verbranding. De lucht die de dubbele verbranding veroorzaakt, is alleen de lucht die wordt ingebracht door de openingen die speciaal in de wand van de haard zijn gemaakt.
 • DE WANDEN VAN DE OPEN HAARD MOETEN BIJ VOORKEUR SCHUIN STAAN
  De helling van de haardwanden is erg belangrijk: een schuine wand vangt de warmte beter op en verdeelt deze gelijkmatiger. Om dit te demonstreren, brengt u uw vinger in de buurt van een brandende lucifer: hoe meer u hem naar de bovenkant van de vlam kantelt, hoe sterker het gevoel van hitte.
 • DE BINNENKANT VAN DE HAARD MOET GLAD ZIJN
  De hoeveelheid warmte die door een open haard wordt afgegeven, hangt af van het vermogen om de door de vlam geproduceerde warmte terug te winnen en vervolgens aan de atmosfeer af te geven. Het recuperatievermogen hangt nauw samen met de aanwezigheid en het ontwerp van de warmtewisselaars, in de vorm van ribben en vinnen die het warmtewisselingsoppervlak vergroten.
 • KETTINGEN VORMEN EEN OPTIMAAL HIJSSYSTEEM VOOR DE MONOBLOCK DEUR
  De ijzeren kettingen lijken, als ze nieuw zijn, erg stil en erg licht; als ze echter na verloop van tijd en slijtage niet regelmatig worden gesmeerd, beginnen ze met meer moeite te kraken en te glijden en lopen ze het risico te breken. De gecertificeerde staalkabels, die gebruikt worden voor de deuren van Palazzetti-haarden, zijn onderhoudsvrij, stiller en functioneren ook zonder enig geluid of gekraak na vele maanden van inactiviteit. Bovendien is hun weerstand onderworpen aan strenge en langdurige tests, uitgevoerd met de haard in werking. Met dit apparaat kon de deur tienduizenden keren omhoog en omlaag worden bewogen, wat de superieure sterkte van kabels ten opzichte van andere hefsystemen (bijv. kettingen) aantoont.
 • DE DIFFUSIE VAN HETE LUCHT VAN BOVEN IS HET MEEST JUIST
  Palazzetti-haarden introduceren warmte van bovenaf door een proces van vallende regen en het daaruit voortvloeiende vrijkomen van warmte. De verspreiding van warmte van bovenaf is de meest correcte methode, niet alleen omdat het een gelijkmatige verwarming van het hele huis mogelijk maakt, maar het is ook het gezondst omdat er geen stof of bacteriën ontstaan.
 • DE OPEN HAARD KAN OOK WORDEN AANGESTOKEN ALS NIEMAND THUIS IS
  Palazzetti Monoblocs kunnen worden uitgerust met Scintilla, het automatische ontstekingssysteem waarmee de haard op afstand kan worden aangestoken via telefoon of GSM mobiel. Met Scintilla kunt u uw huis verwarmen waar en wanneer u maar wilt en bij thuiskomst een aangename temperatuur vinden. Scintilla is een uiterst eenvoudig installatieapparaat en is compatibel met de meeste Palazzetti-monoblokken.
 • DOOR HET OPENEN VAN DE HAARD DEUR KOMT ER VAAK ROOK UIT
  Op Palazzetti-haarden garandeert het gepatenteerde VDF®-systeem een ​​perfecte trek, zelfs wanneer de deur geopend is; de klep gaat automatisch open om te voorkomen dat er rook naar buiten komt en keert terug naar de vooraf ingestelde positie zodra de deur wordt gesloten. Als de haard niet is uitgerust met een automatische rookafvoerklep, leidt elke opening van de deur van de monobloc tot verspreiding van rook in de kamer.
 • DE PRESTATIES VAN PALAZZETTI SCHOORSTEEN KUNNEN WORDEN GEBRUIKT OM EEN OPTIMALE ENERGIEBESPARING TE GARANDEREN
  Alle Palazzetti-haarden van de Hydro-lijn zijn perfect compatibel met moderne accumulatiesystemen (thermische cellen), die ervoor zorgen dat de warmte die door de thermohaard wordt geproduceerd, wordt opgeslagen en alleen wordt vrijgegeven wanneer dat nodig is, waardoor de verwarming van zeer grote ruimtes en de onmiddellijke productie van huishoudelijk warm water. Als u 's avonds de haard aansteekt, blijft dankzij het accumulatieproces de kamer de volgende dag warm, wat een onvergelijkbare energiebesparing oplevert.
 • DE WERKING VAN DE SCHOORSTEEN KAN WORDEN AANGEPAST AAN DE INSTALLATIE-EISEN
  De installatie van een schoorsteen moet vaak worden aangepast aan onvolmaakte omstandigheden, b.v. de ongeschikte afmetingen van het kanaal (te klein of te kort). Palazzetti heeft dit probleem opgelost met een patent: het VDF® ventiel. Deze klep met dubbele regeling, automatisch en handmatig, maakt het mogelijk om de trek aan te passen aan de installatievereisten en aan de atmosferische omstandigheden.
 • IN GESLOTEN HAARDEN IS KOKEN NIET TOEGESTAAN
  Palazzetti haarden zijn uitgerust met grote verbrandingskamers en volledig intrekbare deuren, wat inhoudt dat ze volledig opengaan en niet halverwege sluiten. Deze kenmerken vereenvoudigen het gebruik van de open haard om op een bord of op de grill te koken. Daarom bevatten onze haarden een reeks accessoires om op vuur te koken.
 

This website use cookies to ensure you get the best experience on our website.Privacy Policy

Inloggen

Megamenu